זוויות צילום חשובות בצילום קולינריה

צילום קולינרי הפך לצורת אמנות פופולרית ונפוצה, במיוחד עם עליית המדיה החברתית והפלטפורמות הדיגיטליות שבהן אוכל מוצג באופן קבוע, ראו באתר של נדב כהן – יונתן צלם קולינריה. כדי לצלם צילום מעודן של אוכל, צריך לשלוט בזוויות המצלמה שיגרמו למנה לבלוט ולמשוך את הצופה.

לכידה ממעוף הציפור

ראשית, זווית הישר משמשת בצורה הטובה ביותר ללכידת המנה ממעוף הציפור. באופן אידיאלי, זווית זו מושלמת עבור מנות שטוחות, כגון פיצות, מאפים או עוגות שכבות. על ידי צילום ישר, הצופה יכול לקבל חזותית ברורה ותמציתית של המרכיבים ומרקם המנה.

הזווית הנכונה

שנית, זווית 45 מעלות היא הזווית הנפוצה ביותר בצילום אוכל, והיא מעניקה תחושת עומק וממד למנה. זווית זו עובדת היטב עבור מנות בעלות גובה ונפח, כמו סלטים, כריכים ופסטות. על ידי צילום מזווית של 45 מעלות, הצלם יכול לתפוס את השכבות והמשיכה החזותית של המנה מבלי שהיא תרגיש שטוחה ומשעממת.

מה אוהבים הבלוגרים

שלישית, הזווית העליונה היא מועדפת בקרב בלוגרי אוכל באינסטגרם, והיא ידועה גם בשם זווית "שולחן האוכל". זה מושלם ללכידת מגוון מנות שצולמו מנקודת תצפית גבוהה. זווית זו עובדת טוב מאוד לאירועים כמו חג ההודיה, ארוחת חג המולד או מנגל שבו יש הרבה אוכל על השולחן.

צילום הגיבור

רביעית, הצילום בזווית הנמוכה ידוע גם בשם צילום ה"גיבור". הוא לוכד את האוכל על רקע שמיים יפים, שקיעה או כל נוף נופי אחר. הזווית הזו מביאה תחושת הוד למנה וגורמת לה להרגיש כמו הגיבור בצילום.

לסיכום, זוויות המצלמה השונות בצילום הקולינרי נועדו לשפר את האסתטיקה של המנה, להוסיף עומק ומרקם ולבלוט אותה במדיה חברתית ובפלטפורמות דיגיטליות שונות. באמצעות יישום הזוויות השונות הללו, צלמים כמו באתר www.foodartphoto.com יכולים לתפוס את מהות המנה ולעזור לה להתעורר לחיים בעיני הצופה. 

My Blog
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
מה התדירות המומלצת לשימוש במייבש כביסה? וכיצד תאריכו את חייו?
מייבשים משמשים לייבוש בגדים ומגבות. הם מכשיר ביתי נפוץ שניתן למצוא בכל בית. על מנת להאריך את חיי...
קרא עוד »
מרץ 07, 2023
קורס לצלמים מתחילים – למי זה מתאים?
האינטרנט מייצג דמוקרטיזציה של מידע. זה לעולם לא יהיה נכון יותר מאשר בתחום הלמידה. פעם, כדי ללמוד...
קרא עוד »
ספט 30, 2020
4 טעויות נפוצות בכתיבת ביבליוגרפיה
עבודת המחקר שתגישו באקדמיה תהיה מושפעת לא רק מאיכות המחקר שתבצעו על הנושא, אלא גם מתוכן העניינים,...
קרא עוד »
ינו 03, 2021